Rüütli, Marrandi ja Õunapuu saavad sotsideks erakonna suvepäevadel

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli Rahvaliidu ja sotside plagu vahel
Karel Rüütli Rahvaliidu ja sotside plagu vahel Foto: Mihkel Maripuu

Endistest rahvaliitlastest riigikogu liikmed Karel Rüütli, Jaanus Marrandi ja Jaan Õunapuu saavad ametlikult Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikmeteks 16. juulil erakonna juhatuse koosolekul Remnikul.


Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kalvi Kõva selgitas, et kolm endist rahvaliitlast on oma avaldused esitanud ja neid võib erakonna liikmeteks lugeda. «Ametlikult saavad nad aga liikmeteks 16. juulil erakonna juhatuse koosolekul.»

Küsimusele, et kuidas vaatab erakond võimalusele, et kui 16. juulil peaks veel alles olema riigikogu Rahvaliidu fraktsioon, mille viiest liikmest kolm on sel hetkel sotsiaaldemokraadid, vastas Kõva, et ka sellele annab hinnangu järgmisel reedel toimuv koosolek.

Fraktsiooni kadumist on lubatud juba juuni keskelt, mil Rüütli, Marrandi ja Õunapuu teatasid Rahvaliidust lahkumisest.

Märtsis lahkus riigikogu Rahvaliidu fraktsioonist Tarmo Mänd, kes liitus Reformierakonnaga.

Sotside juhatuse koosolek toimub erakonna suvepäevade esimesel päeval Remnikul. Juhatuse koosolekule järgneb volikogu istung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles