Vaata, millistel erialadel läheb sel suvel rebimiseks

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi endised liikmed Tanel Vahopski (vasakult), Kristel Tarlap ja Katrin Täär (EAÜS-i president).
Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi endised liikmed Tanel Vahopski (vasakult), Kristel Tarlap ja Katrin Täär (EAÜS-i president). Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Kõikides ülikoolides ei ole avalduste esitamise tähtaeg veel lõppenud, aga seni on kõige popimad arstiteadus, maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine ning psühholoogia. Vaata graafikut (õppekavad reastatud seni esitatud avalduste arvu alusel):

Kõige rohkem on avaldusi viidud Tartu Ülikooli arstiteaduse erialale, lausa 675.

Teisel kohal on Maaülikooli maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise eriala 373 avaldusega, kolmandal Tallinna Ülikooli psühholoogia eriala 366 avaldusega.

Loomulikult sõltub avalduste arv ka sellest, kui palju sel erialal kohti on.

Tartu Ülikooli arstiteaduse erialal on näiteks 160 kohta, nii et sinna kandideerib praegu üle nelja inimese ühele kohale.

Eesti Muusika- ja teatriakadeemia näitleja erialal on aga vaid 15 kohta - sinna kandideerib tunduvalt rohkem inimesi, umbes 23 ühele kohale.

Eesti Muusika - ja teatriakadeemias ja Eesti Kunstiakadeemias lõppeski vastuvõtuperiood täna.

Tehnikaülikoolis võetakse avaldusi vastu nädala lõpuni.

Tartu Ülikoolis 4. juulini ja Tallinna Ülikoolis 8. juulini.

Vastuvõtt Eesti Maaülikooli kestab samuti veel pea nädala ehk 8. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles