USAs arreteeriti naine, kes tahtis liituda ISILiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: aljazeera.com

Eile avalikustasid USA võimud, et selle aasta aprillis arreteeriti Denveri lennujaamas naine, keda kahtlustatakse islamiterroristidega võimalikus koostöös.

19-aastane Shannon Maureen Conley sõnas Föderaalse Juurdlusbüroo agentidele, et ta tahtis saada islamistliku organisatsiooni Iraagi ja Levanti Islamiriigi (ISIL) liikmeks, edastab cnn.com.

Naise ema Ana Conley sõnul on nende peres tütre tõttu raske periood.

Conley advokaat Robert William Pepin ei soovinud juhtumit kommenteerida.

Pepini sõnul arreteeriti ta klient 8. aprillil kui ta tahtis USAst Saksamaale ja sealt edasi Türki lennata.

Shannon Maureen Conley oli internetis tutvunud ISILi liikmega, kes andis talle käsu lennata Türki ning oodata seal instruktsioone.

Meditsiiniõe haridusega ameeriklanna teatas FBI agentidele, et temast oleks saanud ISILi liikme naine ning Türgi-Süüria piiri juures asuva ISILi laagri medõde.

USA julgeolekuametnikeni jõudis Conley kohta teave Colorado Arvada kiriki pastori kaudu. Noor naine kuulus kohalikku kirikusse ning pastori arvates käitus ta kahtlust äratavalt.

Võimuesindajad kuulasid naise viie kuu jooksul seitse korda üle enne kui nad ta aprillis lennujaamas arreteerisid.

Conley kohtu alla andmise aega ei ole veel paika pandud. Naist võib süüdimõistmisel ees oodata kuni 15 aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles