Ukraina kõnelustel uues relvarahus kokkuleppele ei jõutud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(Vasakult paremale) Vene välisminister Sergei Lavrov, Prantsuse välisminister Laurent Fabius, Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja Ukraina välisminister Pavlo Klimkin pärast ühist pressikonverentsi Berliinis.
(Vasakult paremale) Vene välisminister Sergei Lavrov, Prantsuse välisminister Laurent Fabius, Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja Ukraina välisminister Pavlo Klimkin pärast ühist pressikonverentsi Berliinis. Foto: SCANPIX

Venemaa, Ukraina, Prantsusmaa ja Saksamaa neljapoolsed kõnelused Berliinis lõppesid kolmapäeval kokkuleppeta uues relvarahus, kuid välisministrid kinnitasid, et töö selles osas jätkub.

Pavlo Klimkin, Sergei Lavrov, Laurent Fabius ja Frank-Walter Steinmeier kohtusid eile pärastlõunal.

Ukraina ja Venemaa välisminister leppisid siiski kokku, et hiljemalt laupäeval alustatakse uusi kõnelusi, kus osalevad ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) esindajad.

«Ministrid leppisid kokku, et kõnelused tingimusteta ja mõlemapoolselt järgitava relvarahu saavutamiseks jätkuvad hiljemalt 5. juulil,» kinnitasid diplomaadid.

Saksa välisminister rõhutas neljapoolsel kohtumisel, et Ukraina kriisi lahendamise tingimuseks on relvarahu. Steinmeieri sõnul on olukord Ukraina idaosas väga ohtlik ning lahingutegevus on regioonis dramaatiliselt intensiivistunud. Saksa välisminister hoiatas, et vägivald võib iga hetk plahvatuslikult kasvada ja väljuda kontrolli alt, sestap on vaja ära kasutada kõik võimalused olukorra stabiliseerimiseks.

Ukraina valitsus taasalustas teisipäeval Ukraina idaosas sõjalist operatsiooni venemeelsete separatistide vastu.

Ukrainasse saabub sel nädalal OSCE erivaatlusmissiooni uus rühm.

«Meil on hea meel tervitada sel nädalal uut vaatlusrühma. Nad saadetakse peatselt kümnesse Ukraina linna,» teavitati missiooni Facebooki-lehel.

Uue rühma saabudes tõuseb Ukrainas tegutsevate OSCE vaatlejate arv 300-ni.

Vaatlejad töötavad mitmes riigi piirkonnas, seal hulgas rahutus Ida-Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles