Kanerva: Ukraina ja Vene kriisi hakkab arutama OSCE uus läbirääkijate rühm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE parlamentaarse assamblee president Ilkka Kanerva.
OSCE parlamentaarse assamblee president Ilkka Kanerva. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) moodustab Venemaa ja Ukraina vahelise kriisi lahendamiseks läbirääkijate rühma, mida hakkab juhtima parlamentaarse assamblee uus president Ilkka Kanerva.

«Hakkan juhtima rühma, mis äsja moodustati, kuid vastavat pressiteadet pole plaanis enne uut nädalat saata,» ütles Kanerva ajalehele Turun Sanomat (TS). «Ukraina ja Venemaa omavahelise tüli tõttu moodustatakse 12 riigi esindajatest koosnev läbirääkijate rühm. Olen teinud vastavaid ettevalmistusi OSCE sekretariaadiga.»

Kanerva kinnitusel saab rahvusvaheline rühm olema äärmiselt kõrgetasemeline. «Detaile ei taha ma veel avaldada, kuid Soome kuulub sinna kindlasti.»

Soome kunagine välisminister Kanerva valiti OSCE parlamentaarse assamblee presidendiks eile Bakuus. Ta edestas senist presidenti Ratko Krivokapicit häältega 111:96.

Kanerva oli umbes aasta parlamentaarse assamblee asepresidendiks ja juhtis näiteks OSCE vaatlejate rühma mais toimunud Ukraina presidendivalimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles