Enamik prantslasi ei toeta Sarkozy naasmist poliitikasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi kaks kolmandikku Prantsuse valijatest on vastu endise presidendi Nicolas Sarkozy tagasitulekule poliitikasse, näitasid värsked küsitlustulemused.

Aastatel 2007-2012 presidendina töötanud Sarkozyle on esitatud süüdistus korruptsioonis, mõjuvõimuga kauplemises ja kriminaaluurimise mõjutamises.

Uuringufirma BFMTV küsitles teisipäeval ja kolmapäeval üle 1000 täiskasvanu, kellest 65 protsenti olid vastu Sarkozy võimalikule kandideerimisele 2017. aasta presidendivalimistel.

Küsitlustulemustest selgus ka, et 72 protsenti Sarkozy paremtsentristliku erakonna UMP toetajatest avaldas Sarkozy võimalikule tagasitulekule toetust.

Sarkozy ütles kolmapäeval, et ta ei ole kunagi teinud midagi, mis oleks vastuolus vabariigi väärtuste või seadusega. Lisaks nimetas endine riigipea korruptsioonisüüdistusi katseks teda alandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles