Putini sõnul paiskab traditsioonide hülgamine riigid kaosesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini sõnul viib ajaloo ja traditsioonide unarussejätmine riigid kaosesse.

Ajalugu, kultuuri ja traditsioone ei tohiks tähelepanuta jätta, sest vastasel juhul järgneb Liibüa või Iraagi stsenaarium, kus heade kavatsuste ettekäändel paisatakse riik kaosesse, lausus Putin.

«Kultuuriliste, haridusalaste ja poliitiliste klišeede pealesurumine ning ajaloo ja traditsioonide unarussejätmine - kõik see viib tõsiste tagajärgedeni. Näited on Iraak, Iraagi Kurdistan, Liibüa ja veel mitu riiki,» ütles Putin rahvustevahelise nõukogu istungil.

«Nagu elevant portselanipoes, nad tulid, tallasid jalge alla ja lahkusid - kõike seda tehti näiliselt heade kavatsustega. Kõik laguneb. Kaos ja häving,» ütles Putin.

Lähenemine rahvaste ajaloole, traditsioonidele ja kultuurile, mille keskmes on ettevaatlikkus ja hool, on ääretult oluline, rõhutas Vene riigipea.

«Pealiskaudsed, elutud skeemid ei toimi väljaspool ajaloolist ja kultuurilist konteksti,» lisas ta. «See omakorda ei tähenda progressi võimatust.»

«Vastupidi: progress on vältimatu, ajaloole ja kultuurile tuleb lihtsalt läheneda suure hoolega,» lausus Putin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles