Ekspert: Haitile annetatud raha on kasutatud otstarbekalt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärinas kannatada saanud Haiti pealinn Port-au-Prince
Maavärinas kannatada saanud Haiti pealinn Port-au-Prince Foto: SCANPIX

Haiti maavärina järel saareriigile annetatud raha on kulutatud otstarbekalt ning kannatanute humanitaarvajadused on täiesti kaetud, ütles välisministeeriumi arengukoostöö ekspert Priit Turk.

Eesti on jaanuarikuise maavärina järel annetanud Haitile üle 6,8 miljoni krooni. Pühapäeval jõudis Haitilt tagasi välisministeeriumi ekspert Priit Turk, kes koos ameeriklaste, iirlaste ja Kanada kolleegidega maavärinapiirkonda annetatud raha kasutamist kontrollimas käis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Meie hinnangul on selle raha eest saavutatud olukord, kus humanitaarvajadused kannatanute osas on täiesti kaetud ja kõik 1,5 miljonit inimest, kes on hetkel kodudest ilma, on telkidega varustatud,» selgitas Turk, lisades, et kannatanud saavad joogivett ja arstiabi, samuti on paljudel lastel võimalus juba koolis käia.

6,8 miljonist Eesti poolt pääste- ja humanitaarabimissiooni panustatud kroonist veidi alla poole on kulunud meie päästemeeskonnale, missiooni lõpuks on Haitil käinud ligi 20 Eesti päästemeeskonna liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles