Hamas plaanib välja kuulutada relvarahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina võitlejad.
Palestiina võitlejad. Foto: SCANPIX

Tulevahetus Hamasi ja Iisraeli vahel võib lõppeda peagi, kinnitas Palestiina grupeeringu allikas.

Allika sõnul jõuti Egiptuse luureametnike vahendusel esialgse vaherahuni, edastas BBC.

Gaza sektorist on viimastel päevadel mitu raketti Lõuna-Iisraeli suunas tulistatud ning juudiriik on sellele ka õhurünnakutega vastanud. Pinged on kõrged ka Ida-Jeruusalemmas, kus valmistutakse mõrvatud Palestiina nooruki matusteks.

17-aastase Mohammed Abu Khdairi röövimise ja mõrva tõttu on viimasel paaril päeval olnud mitmeid kokkupõrkeid maskeeritud palestiinlaste ja kohaliku politsei vahel. Noore mehe mõrva motiivid pole selged, kuid spekuleeritakse, et tegu oli kättemaksuga kolme Iisraeli nooruki tapmise eest Läänekaldal.

Hamasi on aga nõrgestanud Egiptuse militaarvalitsuse sammud Moslemi Vennaskonda maha suruda, mistõttu puudub neil ka pikem võimekus Iisraeliga lahinguid pidada.

Gaza sektori piirile lisavägesid saatnud Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kinnitas, et ei kavatse olukorda eskaleerida, ent uutele raketirünnakutele vastatakse samuti tulega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles