Algaja juhi tehtud avariis hukkus noormees

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiline avarii Saaremaal
Traagiline avarii Saaremaal Foto: Lääne prefektuur

Täna hommikul juhtus Saaremaal liiklusõnnetus, kus teelt väljasõitnud sõiduautos BMW olnud kahest noorest mehest üks hukkus ja teine toimetati haiglasse.

Politsei sai täna hommikul kell 7.30 teate Saaremaal Kaarma vallas teelt välja sõitnud autost.

Mõned minutid enne seda teadet oli kahel korral teatatud samast sõiduautost BMW, mis oli liikumas Kuressaarest Kihelkonna suunas ja äratas kaasliiklejate tähelepanu kahtlase sõidumaneeriga.

Õnnetus juhtus Saaremaal Kaarma vallas Kuressaare-Kihelkonna-Veere maantee 7,6. kilomeetril, Tõlli külas bussipeatuse lähedal.

Esialgseil andmeil oli autoga sõidetud üle vastassuunavööndi vasakule teelt välja ja vastu puid.

Autos oli kaks noort meest, kellest üks hukkus ja teine toimetati haiglasse. Õnnetusse sattunud meeste isikuandmed on täpsustamisel ja juht selgitamisel. Hukkunu turvavöö oli kinnitamata.

Auto rehvid vastasid nõuetele, õnnetus juhtus kuiva asfaltkattega teel.

Õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust, mille käigus selgitatakse välja, kes autot juhtis ning kas ta oli kaine.

Autol oli roheline vahtraleht.

Kuressaare politseijaoskonna juht Kaido Vahter tuletas meelde, et juhiloa omamine ja mõningane sõidukogemus ei garanteeri oskusi ohuolukorras toimetulekuks. «Iga roolikeeraja peab oma sõiduoskusi realistlikult hindama, sest oma oskuste ülehindamine on üks sagedamaid teelt väljasõidu põhjuseid. Ei väsi ka kordamast ka turvavöö kinnitamise olulisust, sest kinnitatud turvavöö suurendab võimalust vältida raskemaid vigastusi, turvavöö tuleb kinnitada ka kaasreisijatel.» 

Vahter lisas: «Oleme tänulikud neile inimestele, kes meile kahtlase sõidumaneeriga autost teada andsid. Patrull oli teel sinnapoole, kuid kahjuks toimus kõik loetud minutite jooksul ning õnnetust ära hoida ei õnnestunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles