Aksjonov nimetas juttu Sevastopoli võiduparaadist jampsimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kaitseministri kt Valeri Heletei.
Ukraina kaitseministri kt Valeri Heletei. Foto: SCANPIX

Annekteeritud Krimmi juht Sergei Aksjonov nimetas Ukraina kaitseministri kt Valeri Heletei lubadust korraldada võiduparaad Sevastopolis jampsimiseks.

Ülemraada hääletas eile riigi uueks kaitseministri kt kindralpolkovnik Heletei. Oma kõnes ta lubas, et teeb kõik võimaliku kaaskodanike turvalisuse tagamiseks ja rahu kindlustamiseks Ukrainas. «Ma luban, et Ukraina võidab. Ja uskuge mind, võiduparaad toimub, kindlasti toimub ja seda Ukraina linnas Sevastopolis.

Aksjonovi hinnangul ei saa sellesse avaldusse suhtuda teisiti, kui «ekspresident Viktor Juštšenko kaasvõitleja siirasse ja naljakasse sonimisse».               

«Kui selline inimene nimetatakse armeejuhiks ja ta ähvardab kedagi, siis näib see naljakas. Ukraina jõustruktuuride esindajad on harjunud panema õhu värelema, Krimmi kaugelt ründama. Kuid mina arvan, et see on kõik, mida nad täna suudavad,» tsiteeris tema sõnu Kriminform.  

«Leian, et väljaütlemised on absoluutne jama, mida on keeruline kommenteerida. Tõenäoliselt inimene magab end kodus välja ja tuleb homme mõistusele, et see sõda pole talle silmnähtavalt jõukohane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles