Kuuma autosse väikelapse jätnud USA mees sai tapmissüüdistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Ross Harris eile Georgia osariigi kohtus.
Justin Ross Harris eile Georgia osariigi kohtus. Foto: SCANPIX

Oma poja kuuma autosse jätnud mees peab tapmissüüdistusega kohtu ette astuma, otsustas  USA kohtunik.

Georgia osariigi kohtus toimunud istungil sõnas politseinik, et tõendite järgi otsustades tappis Justin Ross Harris oma lapse tahtlikult ning hooletusega siin tegemist polnud, kirjutas täna BBC.

Politseinik Phil Stoddardi sõnul oli Harris uurinud lastesaamisvastaseid veebilehti. Kohtunik keeldus Harrisele kautsjonit määramast ning seetõttu veedab mees istungi alguseni aega vanglas. Harrise enda sõnul unustas ta oma poja kuuma autosse.

Harris pidi viima oma 22-kuuse poja 18. juuni hommikul lastesõimu, kuid selle asemel sõitis ta hoopis tööle. Politseinikele ütles mees hiljem, et unustas, et laps oli jäänud tagaistmele lastetooli.

Sel päeval pärastlõunal õhutemperatuur 31 kraadi ning lapse keha kuumenes autos üle ja ta suri.

Politseinikud avastasid Harrise kodu läbi otsides, et mees oli uurinud internetis, millise temperatuuri korral laps sõidukis sureb.

Politseinik Stoddard rääkis ka kohtus, et samal ajal, kui laps oli autos suremas, vahetas tema isa tööl erinevate naistega, sh teismelistega alastifotosid.

Harrise kaitsja Maddox Kilgore sõnas, antud asjaolu juhtumisse ei puutu, kuid politsei sõnul viitas internetitegevus sellele, et Harris elas kaksikelu ja peaks võimaliku põgenemisohu tõttu vanglasse jääma.

Stoddard lisas, et mitu nädalat enne poisi surma oli ta isa uurinud veebilehti, mis toetab laste mittesaamist ning oli otsingusse ka trükkinud küsimuse: «kuidas vanglas ellu jääda».

Harrise ja tema abikaasa olid poisi elu kindlustanud 2000 (1472 eurot) dollari ja 25 000 (18395 euro) dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles