Tallinna TV liitus Pressinõukoguga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Televisioon
Tallinna Televisioon Foto: Ekraanitõmmis TTV-st

Pressinõukogu ja Tallinna Televisioon sõlmisid lepingu, mille kohaselt sai Tallinna TV-st Pressinõukogu liige.

Koostööleppele kirjutasid alla SA Tallinna Televisioon juhatuse liige Toomas Lepp ja Pressinõukogu esimees Aivar Reinap. Koostöölepe tähendab, et kui keegi leiab Tallinna Televisioonis eetris olnud ajakirjanduslikes materjalides eksimusi hea ajakirjandustava ehk ajakirjanduseetika koodeksi vastu, siis saab ta pöörduda vastava kaebusega Pressinõukogu poole.

Tallinna televisioon esitas avalduse pressinõukoguga liitumiseks pärast seda, kui peaminister Taavi Rõivas ütles avalikult, et tema arvates peaks Tallina TV valitsuse pressikonverentsil osalemiseks liituma pressinõukoguga ning võtma omaks ajakirjanduseetika normid. Enne seda keelas Rõivas Tallinna TV ajakirjanike pääsu pressikonverentsidele, seades kahtluse alla, kas TTVs pakutav on üldse ajakirjandus. Samuti on peaminister kogu oma ametiaja jooksul keeldunud TTVle intervjuusid andmast ning kutsus üles ka teisi sama tegema.

Pressinõukogu esimees Aivar Reinap ütles, et Tallinna TV liitumine Pressinõukoguga ja soov oma tegevuses lähtuda ajakirjanduseetika koodeksist on igati tervitatav. «Pressinõukogu annab hinnangu konkreetse ajakirjandusliku sisu vastavuse kohta ajakirjanduseetika koodeksiga ja ei saa anda hinnangut, kas konkreetne meediaväljaanne on ajakirjandus või mitte,» täpsustas ta.

«Kindlasti ei saa Pressinõukoguga liitumine olla kohe tunnistuseks, et tegemist on hea ajakirjandusega. Pigem peaks edasine praktika andma märku, kui palju on konkreetse organisatsiooni kohta Pressinõukogus taunivaid otsuseid ning kas püütakse oma vigadest õppida,» lisas Reinap.

«Kui peaminister leiab, et Pressinõukogu kui ajakirjanduse eneseregulatsiooni organiga liitumine annab kindluse, et Tallinna TV lähtub edaspidi eetikakoodeksist, siis on see kindlasti tunnustus Pressinõukogu senisele tööle. Pressinõukoguga liitumine ei peaks olema aga aluseks valitsuse pressikonverentsile pääsemiseks,» märkis Reinap.

Tallinna televisiooni otsust liituda pressinõukoguga tervitas ka valitsuse kommunikatsioonibüroo. «See ei lahenda põhiküsimust, milleks on Tallinna TV rahastamine linnaelanike maksudest. Samas annab see lootust, et kanali sisu muutub tulevikus tasakaalukamaks. Teadupärast annab Tallinna TV liitumine pressinõukoguga võimaluse nende sisu suhtes kaebusi esitada ning kanal on kohustatud pressinõukogu otsustega arvestama,» teatas kommunikatsioonibüroo.

«Tulenevalt Tallinna TV liitumisest Pressinõukoguga on nad oodatud valitsuse pressikonverentsile,» seisab valitsusepoolses teates.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on Pressinõukoguga ühinenud raadio Kuku, Rahvusringhääling, Delfi, TV 3, BNS ja Kanal 2.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub meediaga vastuollu sattunule võimaluse leida kohtuväliseid lahendusi. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide kohta, arvestades ühelt poolt ajakirjanduse huve vabalt infot saada ja levitada ning teiselt poolt avalikkuse õigustatud huve suhetes ajakirjandusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles