Strelkov: Novorossija langeb peagi, Slovjansk veelgi varem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Stelkov ajakirjanike ees.
Igor Stelkov ajakirjanike ees. Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina separatistide liider Igor Girkin (Strelkov) tunnistas, et nö omakaitseväelasi ähvardab lüüasaamine.

Olematu Donetski rahvavabariigi «kaitseminister» tunnistas, et Slovjanski langemine, nagu ka Donetski ja Luganski rahvavabariikide oma «leiab aset lähiajal», seisab kirjas Strelkoviga seotud grupi  koduleheküljel sotsiaalvõrgustikus VKontakte.        

«Nikolajevka on sissepiiratud. Sidet garnisoniga pole. Jätkub Semjonovka, Nikolajevka ja soojuselektrijaama vahetpidamatu tulistamine. Kulutatud laskemoona kogus on selline, mida ka Tšetšeenias pole nähtud. Öösel tulistati Slovjanskit mitmel korral….Rahva seas puhkes paanika. Kõik kiruvad Kiievit, Porošenkot… Venemaad.  See andis lootust ja heitis seejärel karistussalklaste meelevalda,» teatas «kaitseminister».  

Strelkovi sõnul ei kasuta omakaitseväelased jalaväge, vaid on sunnitud olema kaitses.

«Kui Venemaa ei võta lähiajal midagi ette, siis Novorossija langeb kõige lähemal ajal. Slovjansk hukub veidi varem, kui kõik teised. Meie varustamine on täielikult katkenud. Nii võib koormad, saapad, pimedas nägemise seadmed ja kõik muu taolise saata kuhu iganes – meieni need ei jõua. Linna tulistamine jätkub,» teatas Strelkov.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles