Jaapan tugevdab Austraaliaga kaitsekoostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Shinzo Abe
Jaapani peaminister Shinzo Abe Foto: SCANPIX

Jaapani peaminister Shinzo Abe alustab järgmisel nädalal visiiti Austraaliasse, mille eesmärgiks on julgeolekulepete tugevdamine ning kaitsetööstuste koostöö edendamine.

Abe esineb esimese Jaapani peaministrina ka Canberras parlamendi ees, kirjutas Reuters. Plaanis on koos kolleeg Tony Abbottiga sõlmida kokkulepe, mille alusel hakataks kaitserelvastuse tootmise osas koostööd tegema. Sarnase leppe sõlmis Abe aasta eest ka Suurbritanniaga.

Soov kaitsekoostööd edendada peegeldab Abe soovi Jaapani julgeolekut senisest jõulisemalt kindlustada. Hiina kasvav majandus ja sõjavägi on pannud Jaapani valitsuse lahti ütlema nii relvaekspordikeelust kui piirangust liitlasi sõjaliselt aidata.

Kahepoolse lepingu raamistik loob eeldused Jaapani relvakomponentide müügiks. Austraalia plaanib tehingu abil välja ehitada allveelaevade grupp, mis tõstaks riigi võimekust India ookeanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles