Saksa välisluure agenti kahtlustatakse USA heaks spioneerimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksa välisluureteenistuse töötajat kahtlustatakse Washingtoni heaks spioneerimiseks, teatas täna Saksa meedia.

Peaprokurör kinnitas, et 31-aastane sakslane võeti üleeile vahi alla, kahtlustatuna võõrriigi välisluureteenistuse heaks töötamisest. Võimud ei täpsustanud, millise riigiga tegu on.

«Praegusel hetkel ei väljasta me teema kohta rohkem infot,» teatas peaprokuratuuri pressiesindaja uudisteagentuurile AFP. Mitmed Saksa meediaväljaanded kirjutasid aga, et kahtlusalune töötas USA luureameti heaks.

Saksa valitsuse pressiesindaja Steffan Seibert sõnas, et Berliin ootab kõigepealt ära politseiuurimise tulemused, kuid lisas, et välisluure heaks spioneerimine pole miski, mida valitsus kergelt võtaks.  

«Kui seetõttu tuleb võtta samme ette, siis neid ka võetakse. Kuid praegu ei ole me veel selles faasis,» sõnas Seibert ajakirjanikele.

«Liidukantsler Angela Merkelit teavitati toimunust eile,» lisas Seibert, kuid keeldus täpsustamast, kas teema kerkis esile ka samal päeval USA presidendi Barack Obamaga peetud telefonivestluse käigus. Algselt oli kõne eesmärgiks arutada Ukraina kriisi.

Põhja-Saksa Ringhäälingu (NDR) teatel vahistati mees algselt Vene salateenistustega kontakti otsimise kahtlusega, kuid ülekuulamise käigus olevat ta ilmselt tunnistanud, et edastas infot hoopis USA luurele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles