Süürias vajab humanitaarabi rohkem kui kuus miljonit last

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja-aastane Süüria poiss.
Nelja-aastane Süüria poiss. Foto: SCANPIX

Süürias vajab nüüdseks humanitaarabi rohkem kui 6,6 miljonit last, teatas reedel ÜRO lasteorganisatsioon UNICEF.

UNICEFi andmetel on abivajajate arv seega sel aastal kolmekordistunud.

Organisatsioon hoiatas, et nii suurele hulgale abivajajate arvule pole organisatsioonil praegu piisavalt vahendeid ega raha.

«See on põrutav ja vapustav arv ning see kasvab aina kiiremini ja kiiremini,» ütles UNICEFi eestkõneleja Simon Ingram Genfis ajakirjanikele.

ÜRO põgenikeagentuuri juht hoiatas päev varem, et Süüria kodusõja tekitatud põgeniketulv võib ohustada Liibanoni julgeolekut ja destabiliseerida kogu piirkonna, kui rahvusvahelised doonorid ei eralda 70 protsenti 3,74 miljardist dollari suurusest vajaminevast abist.

António Guterrese sõnul on põgenike abistamisele kuluva rahasumma suurenemine tingitud uuest hinnangust, mille kohaselt on aasta lõpuks väljaspool Süüriat 3,6 miljonit süüria põgenikku.

Doonorid on eraldanud vaid 1,1 miljardit jõupingutustele põgeniketulvaga toimetulemiseks Liibanonis, Jordaanias, Türgis, Iraagis ja Egiptuses ning suutmatus eraldada rohkem vahendeid «võib põgenikele ja kogu regiooni stabiilsusele kaasa tuua dramaatilised tagajärjed, seal hulgas tõsise julgeolekuohu Liibanonile», sõnas Guterres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles