Kiiev: Ukraina valitsusväed võtsid tagasi neli Donbassi linna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur eile pärastlõunal Slovjanskis linnavalitsuse hoone ees.
Ukraina sõdur eile pärastlõunal Slovjanskis linnavalitsuse hoone ees. Foto: SCANPIX

Ukraina valitsusväed on viimase ööpäeva jooksul vallutanud separatistide käest tagasi neli Donetski oblasti linna: Slovjanski, Kramatorski, Družkovka ja Konstantinovka, teatas täna riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO).

«Viimase 24 tunni jooksul on terroritõrjeoperatsiooni väed vabastanud Donetski oblastis neli linna. Linnavolikogude hoonetele on heisatud Ukraina riigilipud,» ütles nõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko.

Sõjalisest operatsioonist Ida-Ukrainas võtsid osa lennukid, mis ründasid vaenlase tanke ja suurtükke nii Donetskis kui Luganski oblasti Izvarino linnas, lisas ta.

Täna varahommikul tulistati Donetski oblastis Mariupolis alla mehitamata õhusõiduk, mis teostas luurelende, ütles Lõssenko.

Separatistid omakorda tegid Ukraina armee kontrollpunktidele ja positsioonidele neli rünnakut: Donetski oblastis Raigorodokis, Krasnaja Zarjas ja Slovjanskis ning Luganski oblastis Provaljes.

Valitsusväed on keskendunud separatistide väljaõppelaagrite, teetõkete ja baaside hävitamisele, piiri kindlustamisele ja konfliktitsooni isoleerimisele, seletas Lõssenko ja tuletas meelde, et president Petro Porošenko ei ole uut ühepoolset relvarahu välja kuulutanud ning nüüd tehakse seda alles juhul, kui võitlejad relvad maha panevad.

Tingimuseks on ka vangide ja pantvangide vabastamine, piirivalve allutamine Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) rahvusvahelistele vaatlejatele.

Lõssenko sõnul on viimase 24 tunni jooksul sõjalise operatsiooni käigus viga saanud 12 Ukraina sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles