Ukraina julgeolekuteenistus algatas Putini nõuniku suhtes juurdluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Glazjev.
Sergei Glazjev. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) algatas Vene presidendi Vladimir Putini nõuniku Sergei Glazjevi tegevuse suhtes kriminaaljuurdluse.

Juurdlust alustati Ukraina karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb «avalikke üleskutseid sõjalise konflikti alustamiseks», ütles SBU juht Valentõn Nalõvaitšenko laupäeval.

SBU tahab saada Glazjevilt tunnistusi nüüdseks ühinenud nn Donetski ja Luganski rahvavabariikide parlamendi esimehe Oleh Tsarjovi ja Venemaa annekteeritud Krimmi juhi Sergei Aksjonovi vastu, lisas ta.

«Ta peaks esitama tõendeid selle koha, missugust nõu Aksjonov ja Tsarjov on talle andnud ning milliseid ülesanded on need isikud tema käest saanud,» ütles Nalõvaitšenko.

Ukraina uurijad peavad Glazjevit vastutavaks «sõjaliste ning infooperatsioonide kavandamise ning terroristide aitamise eest», lisas ta.

Glazjev kuulub alates 2012. aastast Kremli majandusnõukokku ning on kantud USA sanktsioneeritavate nimekirja seoses Ukraina kriisile kaasaaitamises.

Ta on nimetanud Ukraina presidenti Petro Porošenkot «natsiks» ning kutsunud andma Ukraina relvajõududele ennetavat sõjalist lööki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles