Ligi: rahakott on inimese privaatsfäär

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi märkis, et meeste ja naiste palkade võrdsustamine ei õigustaks inimeste teenistuse avalikustamist.


«Kuigi minu palk on avalik asi, jääb rahakott mu silmis üldreeglina inimese privaatsfääri, kuhu tungimine on õigustatud ainult väga mõjuvatel  põhjustel. Eesmärk võrrelda meeste ja naiste palku ei õigusta seda vähimalgi määral, sest on anonüümse statistilise uuringu objekt,» ütles Ligi.

Minister lisas, et üksiknäited ainult moonutavad siin objektiivset pilti, kuna neid tähtsustab inimmõistus üle. «Inimesele peab vähemasti erasektoris jääma õigus mitte eksponeerida seda, et ta teenib töökaaslasest või naabrist vähem, samuti peab talle jääma õigus mitte eksponeerida rohkem teenimist. See võib olla talle äärmiselt tundlik teema ja tekitada täiesti tarbetuid pingeid,» sõnas Ligi.

«Kodanikule peab jääma ka vabadus paigutada teenistus oma väärtushinnangute lõppu, ilma et see raskendaks meie liigasise keskkonna mõistvust tema suhtes.»

Euroopa Komisjoni uuringu järgi on Eestis meeste ja naiste palkade erinevus 30 protsenti. Ühe võimalusena lõhe ületamisel on pakutud kõikide palkade avalikustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles