Video: teismelise võigas mõrv tõi palestiinlased tänavatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Jeruusalemmas ja Läänekaldal jätkusid eile õhtul vägivaldsed kokkupõrked politseinike ja palestiinlasest teismelise tapmise vastu meelt avaldanud protestijate vahel.

Ida-Jeruusalemmas loopisid palestiinlastest meeleavaldajad Iisraeli politseid kividega, millele korrakaitsjad vastasid pisargaasi, paukgranaatide ja kummikuulidega. Meeleavaldused toimusid eile ka Läänekaldal asuvates Hebroni ja Jeeriko linnades.

16-aastane Mohammed Abu Khder rööviti möödunud nädala kolmapäeval Ida-Jeruusalemmas. Kodunt minema viidud poisi põlenud surnukeha leiti hiljem metsatukast. Patoloogid leidsid poisi kopsudest suitsu, mis tähendab, et ta oli põletamise ajal elus.

Poisi matuste järel puhkesid laupäeval kokkupõrked Iisraeli politsei ja palestiina meeleavaldajate vahel. Rahutused levisid ka Ida-Jeruusalemmast põhja pool asuvatesse araablastega asustatud linnadesse ning jätkusid ka eile.

Mohammedi mõrva seostatakse kättemaksuga kolme 12. juunil Läänekaldal röövitud ja hiljem tapetuna leitud Iisraeli nooruki eest. Iisraeli võimud pole taolisi väiteid aga kinnitanud. Eile teatas Iisraeli meedia, et seoses Khderi mõrvaga on kinni peetud kuus juudi äärmuslast, kellest kolm on alaealised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles