Arvamusfestivali pluusid sündisid laulupeo särkidest

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestivali särgi disainis Reet Aus
Arvamusfestivali särgi disainis Reet Aus Foto: Up-shirt / Reet Aus

Järgmisel kuul toimuva Arvamusfestivali särkide tootmiseks kasutati Laulu- ja tantsupeo särkidest tekkinud lõikeülejääke. See tähendab, et t-särgid toodeti väärtustava taaskasutuse põhimõttel ehk need valmisid rõivatööstuse ületoodangust.

Laulu- ja tantsupeo ning Arvamusfestivali pluuside disainer Reet Aus ütles, et kuna laulupeo särkide suurus ja kogus oli teada, disainis ta festivali särgid nii, et oleks võimalik lõikejäägid A tähtedena ära kasutada. Nimelt ilutseb pluusil Arvamusfestivali sümboliseeriv A täht.

Moekunstniku arvates näitavad sellisel moel toodetud särgid seda, et ürituse korraldajad oskavad keskkonnateadlikult ja hoolivalt käituda. «Asju soovitakse teha paremini, kui varem,» arvas Aus.

Arvamusfestivali turundusjuht Anu Melioranski ütles, et ka neil on põhimõte, et maailma ei soovita asjatut kraami juurde toota. Nii jõutigi Reet Ausi särkideni, mis on valmistatud tootmisjääkidest. «Kui otsustasime Reeda käest oma särgid tellida, siis seda me ei teadnud, et ka laulupidu temaga koostööd teeb,» rääkis Melioranski.

«Muu jutu käigus tuli välja, et meie särkide A-tähed on tehtud laulupeo särkide jääkidest,» lisas turundusjuht. Naise sõnul oli see puhtalt disaineri otsus, kuid festivali korraldajatele teeb see suurt rõõmu, et nende särgid on omamoodi taaskasutuse taaskasutus.

Turundusjuhi sõnul otsustati Reet Ausi särkide kasuks just seetõttu, et disaineri maailmavaade meeldib neile. «Ka Arvamusfestivali alale ei taha me tuua asjatuid asju või toota suuri reklaamplakateid, mida hiljem kellelegi vaja ei ole,» rääkis Melioranski. Pigem soovitakse hoida keskkonda võimalikult sümpaatse ja inimlähedasena, et oleks ruumi ja õhku.

Festivaliks telliti esialgu 500 särki, kuid suure huvi tõttu plaanitakse neid juurde õmmelda. «Sel nädalal on särke võimalik veel meie kodulehelt tellida ning muidugi saab särgi osta ka festivalilt,» ütles Melioranski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles