Kaie Kõrb: minu suured rollid on valminud Helmi käe all

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaie Kõrb.
Kaie Kõrb. Foto: Laura Oks

Endine priimabaleriin ning praegune Tallinna Balletikooli direktor Kaie Kõrb meenutab oma õpetajat Helmi Puuri ülimalt soojade sõnadega. «Ta rääkis naeratus näol ja alati väga vaikselt. Ta ei karjunud mitte kunagi kellegi peale.»

Kaie Kõrb on Helmi Puuriga koos töötanud alates 1980. aastast, mil Kaie lõpetas kooli ja tuli Estonia teatrisse Helmi käe alla tantsima. Helmi Puur töötas siis ballettmeister-repetiitorina.

«Töötasin Helmiga kogu oma karjääri vältel. Kõik minu suured rollid on valminud Helmi käe all,» rääkis Kõrb. Nii juhendas Puur Kõrbi ka siis, kui ta kõigi baleriini unistuste Odette-Ottilie rolli «Luikede järves» täitis. Puur on omal ajal ka ise selles rollis tantsinud.

Kõrbi mäletamist mööda lahkus Puur teatrist 2000. aastal. Kõrb lõpetas karjääri 2004. aastal. Suhted ei katkenud aga Puuri surmani.

«Olime ka perekondlikud tuttavad. Väga tore inimene on meie seast lahkunud. Mäletan teda ainult ühe suure naeratusega,» ütles Kõrb lisades, et Puurist kiirgas isikupära ning ta tahtis kõike teha väga filigraanselt.

«Ta töötas ka kõige viimase näpuga. Ta puhus hinge sisse mitte ainult kehasse, vaid ka näpuotstesse,» meenutas Kõrb lisades, et Puur ei olnud seejuures kuigi karm õpetaja.

«Ta lahendas alati kõik probleemid, mis vahest tantsijate vahel tekkisid. Ta rääkis naeratus näol ja alati väga vaikselt. Ta ei karjunud mitte kunagi kellegi peale.»

Eile suri 80-aastasena endine priimabaleriin Helmi Puur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles