Töövõimereformi juhtrühm: ühiskond peab muutuma avatumaks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erivajadustega inimesed protesteerisid juunis riigikogu ees töövõimereformi vastu. Nüüd on reformi elluviimisel suur samm edasi astutud.
Erivajadustega inimesed protesteerisid juunis riigikogu ees töövõimereformi vastu. Nüüd on reformi elluviimisel suur samm edasi astutud. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Töövõimereformi juhtrühm kohtus täna laiendatud koosseisus, et saada ülevaade reformi käigust. Kohtumisel osalenud tõdesid, et ühiskonna hoiakud peavad muutuma puuetega inimeste suhtes avatumaks.

Sotsiaalministeeriumi teatel tutvustati kohtumisel reformi seisu ja edasisi tegevusi, tehti ülevaade sotsiaalteenustest ning töövõime hindamise metoodika seisust. Samuti arutati reformi kommunikatsiooniga seotud küsimusi.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse rõhutas, et hoiakute ja suhtumise muutus ühiskonnas on reformi õnnestumiseks väga oluline. «Riik pakub reformi käigus tervisekahjustusega inimesele ja tema tulevasele tööandjale erinevaid toetusi ja tegevusi, mis aitavad inimesel leida ja hoida tööd,» ütles Kruuse.

«Reform saab aga olla edukas siis, kui tööandjad ja töökollektiivid on valmis võtma oma kaastöötajaks inimese, kes vajab igapäevaste tegevuste juures rohkem abi,» tõdes minister.

Sotsiaalkaitseministri Helmen Küti sõnul peavad sotsiaalteenused toetama inimese soovi töötada. «Peame võtma sihiks, et igas kohalikus omavalitsuses üle Eesti saaksid erivajadustega inimesed vajalikke teenuseid, olgu selleks siis näiteks tugiisik või sotsiaaltransport,» kinnitas Kütt.

«Tänane tase on üsna ebaühtlane. Seetõttu olemegi uuest ELi rahastusperioodist näinud ette vahendeid, mis toetavad kohalikke omavalitsusi teenuste arendamisel ja elluviimisel,» lisas minister.

Töövõimereformi juhtrühma kuuluvad tervise- ja tööminister, sotsiaalkaitseminister, sotsiaalministeeriumi kantsler ja asekantslerid. Samuti on juhtrühmas töötukassa, sotsiaalkindlustusameti, haigekassa, rahandusministeeriumi ja riigikantselei esindajad. Juhtrühmas on ka Eesti puuetega inimeste koja, tööandjate keskliidu ja ametiühingute keskliidu esindajad. Tänasel laiendatud kohtumisel osalesid puuetega inimeste organisatsioonide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles