Eesti vabatahtlikud võisid Gruusias kuritarvitada Punase Risti nime

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusiasse läinud Eesti vabatahtlikke ähvardab karistus Punase Risti liikmetena esinemise eest.
Gruusiasse läinud Eesti vabatahtlikke ähvardab karistus Punase Risti liikmetena esinemise eest. Foto: AFP / Scanpix

Gruusiasse läinud Eesti vabatahtlikke võib ees oodata karistus, kui leiab kinnitust fakt, et Gorisse minnes esineti Punas Risti esindajatena.


Kaitseministeerium võib algatada menetluse uurimaks neljapäeva õhtul telesaates «Reporter» näidatud intsidenti, kus Gruusias viibivad Eesti vabatahtlikud kavatsesid siseneda Vene vägede kontrolli all olevasse Gori linna, teeseldes Punase Risti liikmeid, kirjutab Eesti Päevaleht.


Punase Risti nime ja sümbolite kasutamist sõjapiirkonnas jälgib Eestis kaitseministeerium, mille pressibüroo juhataja Aet Kuke sõnul lubab seadus Punase Risti nime ja sümboleid kasutada ainult relvajõudude meditsiiniteenistustel ja Rahvusvahelise Punase Risti organisatsioonil ja selle liikmetel.


Eesti Punase Risti peasekretäri Riina Kabi sõnul seab nn libapunaristlastena esinemine ohtu Punase Risti inimeste tegevuse ning on ka ebaseaduslik.


Eesti rahvusringhäälingu eetikanõunikuna töötava Tarmu Tammerki hinnangul raskendab ühe seltskonna poolne «pressi» või «Punase Rist» nime kasutamine kriisipiirkonnas nii ajakirjanike kui ka Punase Risti tööd, sest tulevikus ei pruugita ei ajakirjanikke ega Punase Risti inimesi enam usaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles