90 protsendis kodudest on suitsuandur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põha-Eesti päästekeskuse planeerimisbüroo juhtivspetsialist Rasmus Laar demonstreerib suitsuandurit.
Põha-Eesti päästekeskuse planeerimisbüroo juhtivspetsialist Rasmus Laar demonstreerib suitsuandurit. Foto: Mihkel Maripuu

Siseministeeriumi hinnangul on praeguseks 90 protsenti kodudest varustatud suitsuanduriga ning see on märkimisväärselt aidanud vähendada tulesurmasid.

Kui 2006. aastal oli suitsuandur veel hinnanguliselt vaid alla 20 protsendis eluruumidest, siis 2007. aastal 25, 2008. aastal 38 protsendis ja mullu juba hüppeliselt 78 protsendis eluruumidest.

Tänavused andmed suitsuandurite omamise kohta selguvad oktoobris tehtava uuringu käigus, kuid eeldatavalt on suitsuandurite omamise osakaal tänaseks üle 90 protsendi, märkis siseministeerium vastuses riigikogu õiguskomisjoni esimehe Ken-Marti Vaheri infopäringule.

Andmed on saadud elanikkonna tuleohutusalase käitumise kohta tehtavate sõltumatute uuringutega, mida viiakse läbi alates 2007. aastast.

Kui 2006. aastal hukkus tulekahju tagajärjel Eestis 164 inimest, siis mullu oli hukkunute arv 63.

«Seega on nelja aastaga (2006–2009) on saavutatud tulesurmade vähenemine 62 protsenti ning seos suitsuandurite laiema leviku ja tulesurmade vähenemise vahel on selge,» leidis siseministeerium.

Suitsuanduri eesmärk on võimalikult vara ohust teavitada ning sellega ära hoida inimese hukkumine tulekahju korral. «Eluruumides suitsuandurite kohustuslikuks muutmise peamiseks põhjuseks on asjaolu, et üle 80 protsendi tulekahjudes hukkunutest hukkub eluruumides ning suitsuanduri kasutamine on kõige lihtsam ja odavam viis selliseid hukkumisi vähendada,» selgitas ministeerium kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles