Venelaste suremine narkootikumide üledoosi tagajärjel on kolmekordistunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelaste suremine narkootikumide üledoosi tagajärjel on kolmekordistunud
Venelaste suremine narkootikumide üledoosi tagajärjel on kolmekordistunud Foto: SCANPIX

Venemaa föderaalne narkokontrolli amet teatas esmaspäeval, et riigis on alates 2012. aastast narkootikumide üledoosi tagajärjel suremine kolmekordistunud, ulatudes 100 000 juhtumini aastas.

Narkokontrolli ameti asejuht Olga Mišina selgitas, et narkootikumide suhtes on kõige haavatavamateks gruppideks teismelised ja noored täiskasvanud, edastab Moscow Times.

Statistika andmetel hakkavad teismelised narkootikumidega katsetama juba 11 – 12 aastaselt. Venemaal on kokku umbes kaheksa miljonit narkotarbijat.

«2012. aastal mõisteti narkootikumidega seotud kuritegudes süüdi 108 700 inimest, kellest 66 protsenti oli vanuses 18 – 29 eluaastat. Ülejäänud aga alaealised,» selgitas Mišina.

Ta lisas, et igal aastal uurib Venemaa politsei umbes 250 000 narkootikumidega seotud kriminaaljuhtumit  ning igal aastal ostavad kasutajad diileritelt miljard korda narkootikume. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles