Suuremad raamatukogud said ühise e-kataloogi

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu.
Raamatukogu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna avati 15 Eesti suurema raamatukogu ühine e-kataloog ESTER, kust leiab ligi 9 miljoni eksemplari asukohad ja viiteid täistekstidele.

Pärast Tallinna ja Tartu e-kataloogide liitmist saavad taas ka senise ESTER Tartu kasutajad salvestada otsinguid, luua kaustasid, anda teavikutele hindeid, lisada kommentaare ning uuesti aktiveerida laenutuste ajaloo salvestamise.

Kuniks raamatukogud korrastavad liitmise käigus tekkinud ebatäpsusi ja topeltkirjeid, soovitatakse otsingud piirata kas Tallinna või Tartu raamatukogudega või ühe raamatukoguga. Otsingu piiramist soovitatakse ka raamatukogudele, kes andmeid oma kataloogi kopeerivad, vahendas Eesti Raamatukoguvõrgu Konsortsium ELNET.

E-kataloogi ESTER kasutatakse 1999. aastast. Kataloogi ja ühise infosüsteemi haldamise ja arendamise eest Eestis vastutab Eesti Raamatukoguvõrgu Konsortsium ELNET.

Loe uuenduste kohta siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles