Galojani saatus selgub Eesti jaoks reedel

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Maria Galojan
Anna Maria Galojan Foto: www.facebook.com

Politsei- ja piirivalveameti teatel võtab Suurbritannia Interpoli esindaja Eesti keskkriminaalpolitseiga ühendust reedel ning annab teada, kas suures ulatuses omastamises süüdi mõistetud Anna-Maria Galojan on kaevanud Westminsteri magistraadikohtu otsuse edasi või mitte.

«Ühendust võetakse nii sellisel juhul kui see otsus jõustub, kui ka sellisel juhul kui see otsus ei jõustu,» kinnitas politse- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro.

Kui otsus jõustub, siis lepitakse Suurbritannia politseiga kokku, millal läheb keskkriminaalpolitsei Galojanile järgi. See, kas Galojan selleks ajaks vahistatakse, on Suurbritannia otsustada. Galojan toimetatakse Eesti vanglasse karistust kandma seejärel kümne päeva jooksul. Teadaolevalt on tal keelatud praegu riigist lahkuda ning ta peab regulaarselt suhtlema politseiga.

Londoni Westminsteri magistraadikohus otsustas 4. juulil rahuldada Eesti justiitsministeeriumi palve loovutada Eesti riigile suures ulatuses omastamises süüdi mõistetud Anna-Maria Galojan.

MTÜ Eesti Euroopa Liikumise (EEL) eksjuht Anna-Maria Galojan mõisteti süüdi ligi 60 000 euro omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Kohus karistas teda ühe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistusega, millest ta pidanuks vanglas kohe ära kandma viis kuud, lisaks tuli tal maksta tsiviilhagi katteks 47 956,29 eurot ning MTÜ Eesti Euroopa Liikumise kasuks viivised summas 17 658,17 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles