USA rakendab sanktsioone kolme Süüria valitsust aidanud firma suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rahandusministeeriumi hoone.
USA rahandusministeeriumi hoone. Foto: SCANPIX

USA rahandusministeerium kandis musta nimekirja ja kehtestas sanktsioonid kolmele kompaniile, mida kahtlustatakse Süüria valitsuse abistamises.

Rahandusministeerium astus samme Araabia Ühendemiraatides baseeruva naftafirma Pangates International Corp suhtes, mis on tarninud materjale Süüria valitsusele ja Süüria riiklikule naftakompaniile.

Samuti rakendatakse sanktsioone kahe Süürias baseeruva firma - Expert Partners ja Megatrade - suhtes, mida kahtlustatakse seotuses Süüria relvaprogrammidega. Washingtoni teatel tegutsesid need kaks firmat juba sanktsioonide all oleva Süüria teadusuuringute keskuse heaks, mis vastutab mittetavarelvade ja ballistiliste rakettide arendamise ja tootmise eest.

Ameeriklastel on keelatud musta nimekirja kantud firmadega äri teha. Samuti külmutatakse nende firmade varad Ühendriikides või USA finantsasutustes välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles