EL laiendas Ukraina kriisiga seoses sanktsioonide nimekirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsete kontrollpunkt Luhanski ja Donetski vahel.
Venemeelsete kontrollpunkt Luhanski ja Donetski vahel. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit otsustas lisada Ukraina olukorraga seoses sanktsioonide nimekirja veel 11 isikut, teatasid diplomaatilised allikad eile uudisteagentuurile Reuters.

Allikate kinnitusel jõustuvad sanktsioonid laupäeval.

Sanktsioonid kehtestatakse seoses kõnealuste isikute tegevusega Ukraina valitsuse vastu.

Suurem osa meetmetest on määratud Ukraina separatistide liidritele, kuid seas võib olla ka Venemaa ametnikke. Nimed avaldatakse lähipäevil Euroopa Liidu ametlikus teadaandes ja ajakirjanduses.

Uudisteagentuuri Interfax andmetel on nimekirjas vaid üks või kaks Venemaa võimuesindajat, ülejäänud on kõik Ukraina separatistide hulgast.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles, et on loobunud jälgimast Euroopa Liidu igasuguseid otsuseid Venemaale kehtestatavate "mustade nimekirjade" osas ja soovitab sealsetel kolleegidel pigem jälgida, et lõppeks verevalamine Ukrainas.

«Ma olen ausalt öeldes loobunud jälgimast, mida Euroopa Liidus otsustatakse mustade, hallide või muud värvi nimekirjade osas. Meid huvitab vaid vajadus lõpetada kiiresti verevalamine,» ütles Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles