Tallinna TV pääses uuesti valitsuse pressikonverentsile

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Toomas Tatar

Peaminister Taavi Rõivas teatas, et Tallinna Televisioon (TTV) on tänasest taas oodatud valitsuse pressikonverentsidele, kuid intervjuusid ta sellele kanalile jätkuvalt ei anna.

«Hea uudis selle juures on, et see pole päris sama Tallinna Televisioon, kes oli meie seltsis mõni nädal tagasi, sest vahepeal on Tallinna Televisioon – ma usun, ka ajakirjanduse tugeva surve all – otsustanud end allutada ajakirjanduseetika reeglitele. Kuigi see ei taga automaatselt, et TTV programm muutuks tulevikus tasakaalustatumaks, siis vähemasti on nüüd kõikidel võimalik pressinõukogu poole pöörduda, taotleda faktivigade ümberlükkamist, eeldada tasakaalustatust, mida seni enamik inimesi ka ei eeldanud,» ütles Rõivas.

Ta avaldas lootust, et TTV selline otsus on esimene samm kanali muutuses.

«Samas see ei lahenda peamist probleemi: et TTV puhul on tegemist maksumaksja raha eest tehtava Keskerakonna propagandaga. Kõikidel meil kodanikena on võimalus selle osas oma seisukoht võtta. Mul on jätkuvalt seisukoht olemas: ma ei pea õigeks maksumaksja raha kasutamist erakonna propagandaks,» ütles peaminister.

«Seetõttu mina isiklikult oma intervjuudega TTV programmi sünnile kaasa ei aita. Aga kuna arvestatav osa Eesti ajakirjandusest lausa juhtkirjade tasemel soovis, et Tallinna Televisiooni valitsuse pressikonverentsidel koheldaks nendega võrdselt, siis seda soovi ma olen valmis aktsepteerima,» lausus Rõivas.

Peaminister Taavi Rõivas keelas juunikuus Tallinna Televisiooni osalemise valitsuse pressikonverentsidel, kuna ei pea seda ajakirjanduseks. Hiljem lisas ta TTV pressikonverentsidele pääsemise tingimuseks kanali liitumise pressinõukoguga. Reedel võttis pressinõukogu TTV vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles