Ene Ergma lahkub poliitikast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Kauaaegne riigikogu esimees Ene Ergma (IRL) ei kavatse riigikogu valimistel kandideerida ning lahkub poliitikast. 

«Igal asjal on algus ja lõpp. See on ühe etapi lõpp, ma armastan oma elu muuta,» ütles Ergma Postimehele.

Ergma ütles, et tal on poliitikas tekkinud huvi puudus. «Vaadake mu passi! Natuke peab olema aega, et midagi ära teha. Poliitikas käivad asjad aga väga aeglaselt – see mind ei innusta, siin ei saa paari aastaga midagi ära teha,» põhjendas ta oma otsust.

«Praegu peab poliitikasse tulema noorem põlvkond. Siim Kallas ütles ka selle väga ilusasti välja, inimene peab aru saama, mil tema aeg on läbi.»

Ergma on praegu ka Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees. «IRL ei kuku kokku, kui üks aseesimees ära läheb,» ütles ta selle peale. «Seal on palju tublisid ja toredaid inimesi, kes tööd jätkavad.» Ergma lisas, et erakonnast ta välja astuda ei kavatse.

Seda, mis ta edasi tegema kavatseb hakata, ei tahtnud ta avaldada. «Mul on plaanid olemas,» ütles ta vaid kelmikalt. 

1944. aastal sündinud Ergma tuli poliitikasse 2002. aastal IRLi astudes ning on riigikogus olnud X, XI ja XII koosseisus, sellest enamiku aja riigikogu esimehe ametis. Viimastel riigikogu valimistel 2011. aastal kogus Ergma 3873 häält, 2007. aasta valimistel 3979 häält, 2003. aastal 979 häält. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles