Nestor: Ergmal pole põhjust poliitikast pettununa lahkuda

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul lahkutakse poliitikast sageli pettununa, kuid kauaaegsel riigikogu esimehel Ene Ergmal ei ole põhjust poliitikast lahkudes pettunute hulka kuuluda.

«Tulek poliitikasse ja sealt lahkumine on eelkõige inimese enda otsus, mida tuleb austusega hinnata. Tullakse poliitikasse reeglina kõrgendatud ootustega. Lahkutakse reaalse teadmisega, et see kõik on hoopis keerulisem, kui tulles arvati,» ütles Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Nestor Postimehele.

Nestor tõdes, et mõnikord lahkutakse poliitikast ka pettununa, kuid Ene Ergmal pole vähimatki põhjust nende viimaste hulka kuuluda, sest olla nii pikka aega parlamendi esimees, on suur tegu poliitikas, eriti veel Eestis, kus parlamendi juhatust valitakse igal aastal.

«Nii et kindlasti teeb ta seda pea püsti ja sirge seljaga. Ma usun, et teaduses oldud aastad pakkusid talle inimesena vast rohkem loomingulist rõõmu. Aga selline see poliitiku elu kord on. Tuleb leppida,» märkis Nestor.

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees Ene Ergma ütles täna Postimehele, et ta ei kavatse järgmise aasta märtsis toimuvatel riigikogu valimistel enam kandideerida ja ta lahkub poliitikast.

1944. aastal sündinud Ergma tuli poliitikasse 2002. aastal IRLi astudes ning on riigikogus olnud X, XI ja XII koosseisus, sellest enamiku aja riigikogu esimehe ametis. Viimastel riigikogu valimistel 2011. aastal kogus Ergma 3873 häält, 2007. aasta valimistel 3979 häält, 2003. aastal 979 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles