Ratas: Ergma leiab endale kindlasti uusi väärilisi väljakutseid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu keskerakondlasest aseesimehe Jüri Ratase sõnul leiab poliitikast lahkuv Ene Ergma tegusa ja intelligentse inimesena endale kindlasti uusi väärilisi väljakutseid.

«Hindan Ene Ergmat teadlase, poliitiku, ametikaaslase ja sõbrana väga kõrgelt. Mul on siiralt kahju, et ta on otsustanud poliitikast lahkuda, kuid austan tema otsust. Soovin talle igal juhul palju edu ja rohkeid kordaminekuid,» ütles Ratas Postimehele.

Ratase sõnul tõstsid Ene Ergma tark ja väärikas suhtlusviis ning töökultuur kogu parlamendi taset.

«Kogu Eesti poliitika on tema panusest selgelt võitnud. Omapoolselt tõstaksin ma esile tema asjatundlikkust, rahulikkust ja rahu loovat suhtumist poliitikasse,» lausus ta.

Ratas märkis, et riigikogu liikmed valisid Ene Ergma juhatusse rekordilised üksteist korda, sealhulgas töötas ta kümme aastat riigikogu esimehena. «Kolme erineva parlamendi koosseisu tugev toetus näitab kõige ilmekamalt, kui kõrgelt Ene Ergmat hinnatakse,» märkis Ratas.

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees Ene Ergma ütles täna Postimehele, et ta ei kavatse järgmise aasta märtsis toimuvatel riigikogu valimistel enam kandideerida ja ta lahkub poliitikast.

1944. aastal sündinud Ergma tuli poliitikasse 2002. aastal IRLi astudes ning on riigikogus olnud X, XI ja XII koosseisus, sellest enamiku aja riigikogu esimehe ametis. Viimastel riigikogu valimistel 2011. aastal kogus Ergma 3873 häält, 2007. aasta valimistel 3979 häält, 2003. aastal 979 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles