Karel Rüütli teenis ERRi nõukogus töösse panustamata ligi 9000 krooni

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Priit Simson

Villu Reiljani asemel kuu aega Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni esindajana rahvusringhäälingu nõukokku kuulunud Karel Rüütli ei jõudnud nõukogu töös kordagi osaleda, kuid teenis selle eest ligi 9000 krooni.


Tänaseks on tänu Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni lagunemisele lõppenud ka nende esindaja töö rahvusringhäälingu nõukogus. Nõukogu esimees Andres Jõesaar märkis, et juriidiliselt kuulus endine Rahvaliidu liige ja esimees Rüütli nõukogu liikmete hulka veidi aega, kuid töös ei osalenud ta kordagi. «Rüütli liikmeksoleku ajal käis nõukogu koos vaid korra, kuid teda seal kohal ei olnud,» täpsustas Jõesaar.

Rüütli oli rahvusringhäälingu nõukogu liige 8. juunist 7. juulini. Nõukogu liikme tasu on kahe kuupalga alammäära ulatuses kuus. Rüütli juunikuu brutoteenistus oli 6670 krooni ning juuli eest sai ta 1964 krooni, raha tuleb ERRi eelarvest.

Jõesaar lisas, et seoses ERRi eelarve kärbetega otsustasid kõik nõukogu liikmed aasta alguses loobuda oma juulikuu tasust. «Kuna Villu Reiljan lahkus enne juulit, siis jäi tema osas see toiming teostamata. Teisalt aga annab nõukogu liikmete arvu muutus kümnelt üheksale ERRile nõukogude kuludes kokkuhoidu viie kuu tasu osas,» rääkis ta.

Nõukogu tööd ei mõjuta Jõesaare kinnitusel aga ühe võrra väiksem liikmete arv mitte kuidagi.

Ringhäälingu nõukokku kuulub iga riigikogu fraktsiooni esindaja, kelle nimetab riigikogu kultuurikomisjon ning neli asjatundjat, kelle nimetab ametisse samuti riigikogu.

Üheksaliikmelisse nõukokku kuuluvad asjatundjatena lisaks Jõesaarele Ela Tomson, Hagi Šein ja Rain Tamm. Riigikogu esindavad seal Marika Tuus, Igor Gräzin, Maret Merisaar, Andres Herkel ja Peeter Kreitzberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles