Austraalia kohtunik sattus tülgastava intsestitiraadi tõttu uurimise alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia kohtunikku hakatakse uurima, kuna mees väljendas väidetavalt tülgastavaid kommentaare intsesti kohta. Süüdistuse kohaselt ütles, mees, et õdede-vendade vaheline seks koguvat ühiskonnas kasvavat poolehoidu, nagu seda on teinud varem homoseksuaalsus.

New South Wales’i osariigi peaprokurör Brad Harrazd teatas, et on ringkonnakohtuniku Garry Neilsoni väidetavate väljaütlemiste pärast väga mures. Neilson oli kohtunik istungil, kus meest süüdistati oma noorema õe korduvas vägistamises, teatas Sydney Morning Herald

«Minu arvates on kogukond õigustatult vapustatud,» sõnas Hazzard. «Intsest on täiesti aktsepteerimatu, laiduväärne, jälk ja kriminaalne,» lisas ta.

Nelson ütles väidetavalt, et kogukonnad võivad õdede-vendade vahelist seksi käsitleda ka mitte tabuna või ebaloomuliku aktina, sest mõtlemine on muutunud. Homoseksuaalsus oli ka minevikus kriminaliseeeritud, kuid nüüd on see ühiskondlikult aktsepteeritav.

«Kohus võib leida, et tal pole midagi selle vastu, kui vend läheneb õele, kui too on suguküpsuse saavutanud, omanud teiste meestega seksuaalsuhteid ja on nüüd «saadaval»,»  sõnas Neilson. Ta olevat lisanud, et ainus põhjus intsesti mittelubamiseks on ühendustest sündivate võimalike laste geneetiliste väärarengute kõrge risk. «Kuid isegi see variant kukub mingi piirini ära, sest rasestumisvastased vahendid on laialt kättesaadavad ja abordile on samuti juurdepääs.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles