Klitško nõuab Maidani telklaagri kaotamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6. juulil jäädvustatud olukord Kiievi kesklinnas Iseseisvuse väljakul ehk niinimetatud Maidanil.
6. juulil jäädvustatud olukord Kiievi kesklinnas Iseseisvuse väljakul ehk niinimetatud Maidanil. Foto: SCANPIX

Kiievi kesklinnas Isesisvuse väljakul endiselt tegutsev Maidan peab linnapea Vitali Klitško sõnul laiali minema, sest see ei seostu enam kuidagi vabadusiha ja euroopalike väärtuste, vaid lihtsalt laaberdavate eluheidikutega.

«Maidan peab end ümber mõttestama ja elu Kiievis peab naasma tavapärasesse rütmi. Pealinn ona alati olnud olulistes protsessides suunanäitajaks,» rääkis Klitško täna Ukraina Interfaxile antud intervjuus.

Linnapea sõnul ei ole Maidan enam sugigi see, mis ta oli talvel, seostudes sooviga elada vabas ja demokraatlikus ühiskonnas.

«On veider kuulda Maidanilt laske, seal kakeldakse, seal on palju purjus inimesi. Me nimetasime seda Euromaidaniks, ent seal toimuv on kaugel euroopalikest standarditest,» rääkis Klitško.

Ta tsiteeris ka Kiievi rahvusvahelise sotsioloogiainstituudi uuringut, mille andmetel toetas Maidani proteste talvel 80 protsenti linlastest, ent nüüd on neist Iseseisvuse väljaku telklaagri suhtes negatiivselt meelestatud suisa 82 protsenti. 79 protsenti küsitletutest arvab, et Maidan on muutunud kriminaalide ja eluheidikute pesaks ning 89 protsenti nõuab barrikaadide maha võtmist.

Klitško väitel elutseb Maidanil endiselt ligi 800 inimest ning hõivatud on ka mõned läheduses asuvad hooned, ent ta loodab, et olukord muutub peagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles