Venemaa ei anna Ukrainale vangistatud sõjaväepilooti tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievisse kogunenud meeleavaldajad nõuavad Nadja (Nadežda) Savtšenko vabastamist.
Kiievisse kogunenud meeleavaldajad nõuavad Nadja (Nadežda) Savtšenko vabastamist. Foto: SCANPIX

Venemaa juurdluskomitee esindaja Vladimir Markin kinnitas täna, et Moskva ei anna Kiievile tagasi sõjaväepiloot Nadja Savtšenkot ning ei ole saanud Ukrainalt ka vastavat taotlust.

Pärast avastust, et separatistide kätte vangi langenud õhuvägede piloot Savtšenko on jõudnud kahtlastel asjaoludel Voroneži vanglasse, lubasid Ukraina võimud teha kõik tema vabastamiseks ning nõuda Venemaalt naise koju saatmist. President Petro Porošenko nimetas Savtšenkot tema läbielamiste pärast Ukraina kannatuste sümboliks.

Markini kinnitusel ootab Savtšenkot Venemaal kohtumõistmine – teda seostatakse kahe Vene ajakirjaniku surmaga Ukraina idaosas. Ühtlasi esitati sama süüdistus veel reale Vene sõjaväelastele.

Juurdluskomitee teatel süüdistatakse ajakirjanike surmas ja tsiviilelanike vastu suunatud operatsioonide läbi viimises veel mitmeid Ukraina sõdureid, sealhulgas Donetski õhutõrjerügemendi pataljoniülemat polkovnik Malameni. Markini teatel süüdistatakse teda isiklikult käsu andmises sõduritele, kelle tegevuse tulemusel hukkus Pervõi Kanali operaator Anatoli Kljan.

Interfaxi teatel sattus Kljan Donetski oblastis mässulistest reportaaži tehes tule alla ja sai surmavalt haavata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles