Looduse Omnilaev alustab retki väikesaartele

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prangli saar.
Prangli saar. Foto: Liis Treimann / Postimees

Homme viib Looduse Omnilaev postipaat Helgega loodusesõbrad retkele Aksile ja Pranglile, uue nädala alguses jätkatakse sõitudega Keri saarele.

Lähiajal tuleb üks pikem retk läbi Läänemere erinevate sadamate.

Mereretkede eesmärk on pakkuda inimestele võimalust õppida tundma kohaliku ranniku ja väikesaarte loodust, vahendas Keskkonnainvesteeringute Keskus.

«Eestis on üle 1200 kilomeetri maismaa rannikujoont ja meile kuuluv mereala on suurem kui 36 000 ruutkilomeetrit, ometi satuvad paljud meist mere äärde ja merele väga harva,» ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Looduse Omnibuss tegutseb Jaan Riisi eestvedamisel juba aastaid. Eestimaa saari ja rannikut tutvustavate Looduse Omnilaeva retkedega alustati aga mullu suvel.

Eelmisel suvel osales retkedel ligi 1000 inimest. Kokku tehti 25 merereisi.

«Kuna 2014 on ka Soome lahe aasta, plaanime lisaks Eestimaa ranniku tundmaõppimisele üht pikemat mereretke ajaloolise purjelaevaga «Kajsamoor», et käia üle lahe Kotka merepäevadel ja osaleda Hanko merelahingus,» ütles Jaan Riis.

Retke täpse ajagraafiku ja marsruudi paikapanek veel käib ning seda tehakse koostöös keskkonnaametiga.

Looduse Omnilaeva retki korraldab OÜ Looduskiri ning toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Looduse Omnilaeva ja Looduse Omnibussi retkede kohta leiab täpsema info kodulehelt ja sotsiaalmeediast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles