Pentus-Rosimannus: metsatoetuse saajal ei tohi olla elatisraha võlga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus tegi ettepaneku kaaluda võimalust keelduda elatisvõlgnikele metsa- ja poollooduslike koosluste hooldamistoetuse väljamaksmisest.

Keskkonnaministeeriumi teatel saatis Pentus-Rosimannus justiitsminister Andres Anveltile ettepaneku, mille kohaselt võiks riik saada võimaluse elatisvõlgnikele riigitoetuste maksmisest keelduda. Alternatiivse ettepaneku järgi võiks need toetuse elatisnõude sissenõudmisel muuta osaliselt arestitavaks.

«Toetuse saajale seatud tingimuste seas võiks olla ka see, et toetuse saajal ei ole elatisraha võlgnevusi. See aga eeldab, et toetuste menetlejal oleks see info olemas jooksvalt ning seda infot saab jooksvalt ka kontrollida,» ütles Pentus-Rosimannus.

Ettepanek puudutab erametsaomanikele metsaseaduse alusel makstavaid toetusi ning Maaelu arengukava 2014-2020 alusel makstavatele toetustele, nagu poolloodusliku koosluse hooldamise toetus ja Natura 2000 toetus põllumajandusmaale ja erametsamaale.

Ühtlasi juhtis keskkonnaminister tähelepanu asjaolule, et nimetatud toetusi makstakse ka juriidilistele isikutele, kuid elatisraha võlgnevusega on võimalik arvestada ainult füüsilise isiku korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles