Venemaa süüdistab Ukrainat provokatsioonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne mässuline Vene lipuga Ida-Ukrainas Donetskis.
Venemeelne mässuline Vene lipuga Ida-Ukrainas Donetskis. Foto: SCANPIX

Venemaa avaldas täna Ukrainale protesti väidetava piiririkkumise ja Vene territooriumi tulistamise pärast ning ähvardas vastumeetmetega.

Vene välisministeeriumi avalduse kohaselt tulistati 12. juulil kell kolm öösel Rostovi oblasti Kuibõševi rajoonis automaadist Vene piirivalvepatrulli autot.

Ministeeriumi väitel leiti auto korpuselt kaheksa kuuliauku ning «vaid õnneliku juhuse läbi» ei saanud keegi Vene piirivalvureist viga.

«Selliste provokatsioonide kordumisel jätab Vene pool endale õiguse rakendada kõiki Vene Föderatsiooni seadustega ette nähtud meetmeid riigipiiri kaitsmiseks ja Vene kodanike julgeoleku tagamiseks,» seisab ministeeriumi veebilehele riputatud avalduses.

Vene välisministeerium väidab endal olevat tõendeid, et tulistati nii Ukraina territooriumilt kui ka varem ette valmistatud positsioonidelt Venemaa territooriumil.

Varem laupäeval oli Ukraina välisministeerium saatnud Vene kolleegidele järelepärimise seoses provokatsioonidega riigipiiril.

«12. juulil avati (Vene Föderatsiooni Rostovi oblastis asuva) Kuibõševo asula piirkonnast miinipildujatuli Marinovka piiripunkti pihta. Lisaks registreeriti eilse päeva jooksul mitu Ukraina õhuruumi rikkumist Venemaalt saabunud mehitamata lennumasinate poolt,» seisab Ukraina välisministeeriumi teabetalituse kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles