Kuressaares kukkus linna eksinud põder lossivallist alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder.
Põder. Foto: Priit Simson

Kuressaares kukkus linna eksinud põder reedel lossivallist alla ja murdis selgroo, kirjutab Meie Maa.

Reede öösel kell 2.59 said päästjad teate, et haigla lähistel on nähtud liikumas põtra. Politsei ja päästeamet alustasid otsinguid, kuid looma ei õnnestunud tabada. Järgmise teate said päästjad kell 5.28 varahommikul. Põder oli kukkunud alla lossi rannapoolselt vallilt ja murdnud selgroo.

«Kui kohale jõudsin, oli põder lossivallidelt alla kukkunud ja looma tagumine ots oli halvatud,» rääkis kohale kutsutud jahimees Neeme Sepp Meie Maale. Väga kehva tervisliku seisundi tõttu saatsid jahimehed looma parematele jahimaadele ja toimetasid korjuse minema.

«Eks see üks suur juhus ja põdra jaoks üks õnnetu õnnetus oli, aga selliseid asju ikka juhtub, et loomad satuvad inimasulatesse,» rääkis zooloog ja looduskaitsja Tõnu Talvi. «Ju ta mereäärt mööda sinna tuli,» arvas ta.

Saaremaa Muuseumi direktor Endel Püüa kuulis põdra kukkumisest hommikul tööle tulles. «Öeldi, et põder kukkus alla,» rääkis Püüa. Esmalt arvati, et tegu oli soomlasega. «Kes siis selle peale tuleb, et põder-loom lossi hoovi tuleb,» meenutas Püüa esimest reaktsiooni.

Seda, et inimasulates metsloomadega õnnetusi juhtub, on ette tulnud ka varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles