Iraan ei näe tuumapommi arendamises mingit kasu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammad Javad Zarif.
Mohammad Javad Zarif. Foto: SCANPIX

Iraanil pole mingit kavatsust arendada tuumarelva, ütles islamivabariigi välisminister Mohammad Javal Zarif.

«Iraan ei soovi saada tuumarelvi,» kinnitas Zarif, kelle sõnul teeb ka kõik selleks, et teistele riikidele seda tõestada. «Me ei näe Iraanis mingi kasu tuumarelva arendamises.»

Zarif eitas väiteid, nagu sooviks Iraan tuumarelva kindlustamaks end naaberriikide vastu. «Ma ei usu, et te peaksite sisendama seda mõteviisi, et tuumarelvad kedagi kaitsevad. Kas need on muutnud Pakistani kaitstuks? Kas nad on teinud Iisraeli kaitstuks? Kas need on muutnud Ühendriigid kaitstuks? Kas need on teinud Venemaa kaitstuks? Kõik need riigid on tundlikud,» selgitas Zarif.

Viinis jätkuvatel tuumakõnelustel pole kokkuleppele jõutud. Venemaa ja Hiina otsustasid kohtumisele oma välisministreid mitte saata, mistõttu peetakse vähetõenäoliseks, et ettenähtud 20. juuliks kokkuleppele jõutakse. Läbirääkimistel osalevad Ühendriigid, Ühendkuningriik, Prantsusmaa, Venemaa, Hiina RV, Saksamaa ja Iraani esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles