Ukraina välisminister: relvarahu nurjus separatistide süül

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin. Foto: SCANPIX

Ukraina välisminister Pavlo Klimkin kinnitas täna, et relvarahu nurjumises on täielikult süüdi seda eiranud separatistid. 

«Me pidasime ühepoolsest relvarahust kinni algul nädala ja seejärel veel kolm päeva,» rõhutas minister Vene ajalehele Kommersant antud intervjuus. 

Klimkini kinnitusel oli see raske otsus, sest ehkki Ukraina armee ei tegelenud ise sõjapidamisega, kaotati 30 inimelu ja viga sai üle saja võitleja.

«Separatistid kasutasid ühepoolset relvarahu ära lakkamatuteks rünnakuteks, ümbergrupeerumiseks ja täiendavate kindlustusrajatiste püstitamiseks,» kirjeldas minister toimunut. Ta meenutas ka, et paljud separatistid teatasid avalikult, et ei kavatse relvarahust kinni pidada.

Klimkini sõnul rikkusid separatistid relvarahu enam kui sajal korral, mistõttu on selge, et relvarahu jätkamiseks on vaja kahepoolseid garantiisid selle õnnestumisele. Ta rõhutas aga, et kõige olulisem on siiski kahepoolse relvarahu saavutamine. Sealjuures kinnitas minister, et Kiiev ei nõua enam separatistidelt eeltingimusena relvade mahapanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles