Puškov: mingit iseseisvat Ukrainat pole olemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Puškov.
Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma väliskomisjoni juht Aleksei Puškov kinnitas ajalehele Rossiskaja Gazeta, et mingit sõltumatut Ukrainat pole olemas ja nüüdisaegne Ukraina sõltub täielikult läänest ega suuda enda probleeme ise lahendada.

«Kiievi uus juhtkond asus toetama Odessas tapatalguid korraldanud marurahvuslasi ning rikub iga päev, iga tund riigi idaosas inimõigusi,» edastas Puškovi sõnu uudisteagentuur Intefax.

Puškovi sõnul soovib Ukraina, et tema probleemid lahendaks lääs ning need lahendused on Venemaale kahjulikud. Ukraina sõltub riigiduuma saadiku sõnul täielikult läänest ning mingit muutust selle välispoliitikas pole näha.

«Lääne toetus tagab talle mingisuguse ellujäämise taseme. Kuid Ukraina kriis on juba paisunud rahvusvaheliseks kriisiks, mistõttu paistavad iseseisvuspretensioonid ausalt öeldes ebaveenvad, sest mingit iseseisvust Ukrainal praegu lihtsalt pole,» rääkis Puškov. Saadiku sõnul on riik täielikult sõltuvuses lääne doonoritest ja USAst. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles