Porošenko: Ida-Ukrainas võitlevad Vene relvadega Vene ohvitserid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purustatud soomuk Luganski lähistel.
Purustatud soomuk Luganski lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko rõhutas täna kohtumisel julgeolekuorganitega, et Ida-Ukrainas kasutatakse Vene relvi ning seal võitlevad Vene ohvitserid. 

«Viimase kolme päeva jooksul on Ukraina relvajõudude vastu kasutusele võetud uus Vene kogupaugutule süsteem,» sõnas Porošenko Ukraina Interfaxi teatel. Ta lisas ka, et kogutud andmed kinnitavad Vene kaadriohvitseride osalust lahingtegevuses. 

Ühtlasi teatas Porošenko nõupidamisel, et peab vajalikuks muuta separatistidevastase sõjalise operatsiooni taktikat, mis tähendab operatsiooni läbiviimise tsooni kitsendamist, piirikaitse tugevdamist ja tsiviilelanike põhjalikumat kaitsmist. President rõhutas, et separatistidest puhastatud asulates tuleb kohe sisse seada tsiviilvõim, mis suudaks kohalike eest hoolitseda ning tagada Ukraina riigivõimu ja sellega kaasneva sotsiaalsüsteemi toimimise.

Ühtasi tegi ta riikliku kontserni Ukroboronprom peadirektorile Roman Romanovile ülesandeks parandada sõjaväelaste relvadega varustamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles