Grybauskaitė: Leedu julgeolekujuhid tuleb välja vahetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite.
Leedu president Dalia Grybauskaite. Foto: SCANPIX

Leedu riikliku julgeolekuvalitsuse juhtkond tuleb välja vahetada, kuna nad ei suuda oma ülesandeid täies ulatuses täita, ütles täna president Dalia Grybauskaitė.

«Minu arvates ei ole juhtkond suuteline oma ülesandeid täies ulatuses täitma, seepärast tuleks langetada vajalikud otsused,» ütles president ajakirjanikele.

Grybauskaitė sõnul ei suuda julgeolekuvalitsus ohte ära hoida ning katsed õigustada oma jõudeolekut vähese rahastamisega ei ole adekvaatsed.

«Praegu näen vaid katset ennast õigustada, rääkida ebapiisavast rahastusest, mis ei laskvat neil kõiki uue seadusega ette nähtud ülesandeid täita. See on iga juhi jaoks vilets õigustus,» ütles riigipea.

Julgeolekuvalitsuse peadirektor Gediminas Grina määrati ametisse 2010. aasta aprillis, tema viieaastane ametiaeg lõpeb järgmisel aastal. Leedu julgeolekuvalitsuse juhi määrab ametisse ja tagandab president parlamendi nõusolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles