Pevkur: pensioniiga on iga liikmesriigi otsustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid
Pensionärid Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees

Eile Euroopa Liidu töö- ja sotsiaalministrite nõukogul töö- ja sotsiaalvaldkonna eest vastutava voliniku László Andoriga kohtunud sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul tõdesid mõlemad, et pensionieaga seonduvad küsimused on iga liikmesriigi enda pädevuses.

Pevkuri sõnul on Euroopa Komisjoni teemaalgatus pensionisüsteemide jätkusuutlikkuse tagamiseks väga vajalik. «Oli hea kuulda, et volinik Andoril on pensionieaga seonduvalt selge nägemus, et see on liikmesriikide enda otsustada ja Euroopa Komisjon soovib nendes protsessides olla riikidele heaks partneriks,» sõnas minister.

«Rääkisime väljakutsetest, mis Euroopat seoses vananemisega ees ootavad ning volinik rõhutas nii-öelda aktiivse vananemise olulisust. Selles valguses on mul väga hea meel, et Eesti eakad on ühed Euroopa aktiivsemad tööturul osalejad,» ütles minister.

Volinik Andori sõnul oli komisjoni üks eesmärk algatada diskussioon, et anda inimestele kindlus piisava pensioni osas ja panna liikmesriike mõtlema vajadusele tagada väärikas pension nii praegustele eakatele kui tänastele ja tulevastele töötegijatele.

Pensionisüsteemide jätkusuutlikkusele on viimasel ajal tähelepanu juhtinud ka OECD, rõhutades just vananemisega seonduvaid väljakutseid ja praeguste süsteemide riske seoses rahvastiku vananemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles