Kiiev: sõjaväelennuki lasi alla ilmselt Venemaalt tulnud rakett

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu õhujõudude An-26.
Leedu õhujõudude An-26. Foto: Wikipedia

Täna Ukrainas Luganski oblastis alla tulistatud sõjaväe transpordilennukit An-26 tabas tõenäoliselt Venemaa territooriumilt tulistatud rakett, teatas Ukraina kaitseminister Valeri Heletei.

President Petro Porošenkole esitatud raportis teatas Heletei, et terroritõrjeoperatsioonis osalenud lennuki meeskond võttis ühendust relvajõudude peastaabiga. Kõik meeskonnaliikmed jäid intsidendis ellu.

Presidendi kantselei teatel kinnitas raport, et lennuk lendas 6,5 kilomeetri kõrgusel, mis on teadaolevate separatistide käsutuses olevate relvade jaoks liiga suur kaugus – nende portatiivsed õhutõrjesüsteemid ulatuvad tulistama vaid kuni 4 kilomeetri kaugusele. See tähendab aga, et lennukit tabas mõni võimsam rakett, mis tulistati arvatavasti Venemaa territooriumilt.

Ukraina siseministri nõunik Anton Gerašenko kinnitas, et lennukit tabas rakett ning selle kaks pilooti katapulteerusid lennukist ja pääsesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles